Бизнис

Во ОКТА отворен првиот тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Во ОКТА отворен првиот тренинг-центар за гасење пожари од нафтени деривати

Следејќи ја својата стратешка определба за етичко и општествено одговорно работење и, истовремено, поставувајќи ја безбедноста како врвен приоритет, ОКТА инвестираше во нов тренинг-центар за противпожарна заштита од нафтени деривати,...

Read more

Д-р Адижес со моќни пораки до македонските компании

Д-р Адижес со моќни пораки до македонските компании

Во организација на М6 Едукативниот центар, вчера во Македонската филхармонија се одржа настанот „Разговори со Адижес – Инспирација и решенија”, во рамки на платформата „Чекор напред”. На настанот, македонските менаџери,...

Read more

Постојана и посветена женска поддршка: Одржано првото HalkMatinèe во организација на Халкбанк

Постојана и посветена женска поддршка: Одржано првото HalkMatinèe во организација на Халкбанк

Во исклучително мотивирачка и позитивна атмосфера и со стотици присутни се одржа првата забава HalkMatinèe што помина во знакот на поддршка на женската финансиска независност и рамноправност. „Three Kitchen &...

Read more

ВТОР ДЕН ОД САМИТОТ НА МАКЕДОНИЈА2025: Дигитализацијата и елиминирање на корупцијата – предуслови за забрзан економски раст

ВТОР ДЕН ОД САМИТОТ НА МАКЕДОНИЈА2025:  Дигитализацијата и елиминирање на корупцијата – предуслови за забрзан економски раст

Дигитализацијата, како една од приоритетните области на делување и платформата за забрзан економски раст на Македонија2025, беше една од темите во фокусот на вториот ден од Самитот што се одржува...

Read more

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

Грижата за вработените и постојаното унапредување на условите за работа, како клучни стратешки цели на „Алкалоид“, се препознаени и афирмирани и од стручните здруженија од областа на безбедноста и здравјето...

Read more

14 македонски студентки по технички науки на првиот глобален состанок на иницијативата Global Engineer Girls на Групацијата Лимак

14 македонски студентки по технички науки на првиот глобален состанок на иницијативата Global Engineer Girls на Групацијата Лимак

Речиси 250 студентки по технички науки, од кои 14 од Македонија, беа дел од првиот заеднички состанок што се одржа во Истанбул во рамки на иницијативата Global Engineer Girls (GEG),...

Read more

САМИТ НА МАКЕДОНИЈА2025: Неопходен е консензус на патот до просперитет и една визија за забрзан раст

САМИТ НА МАКЕДОНИЈА2025: Неопходен е консензус на патот до просперитет и една визија за забрзан раст

Со учество на 50 говорници во 12 панел-сесии и присуство на над 500 претставници од домашни, регионални и компании од дијаспората, експерти и лидери, започна 13-то издание на Самитот на...

Read more

HalkMatinèe во огранизација на Халкбанк: настан посветен на женската финансиска слобода и рамноправност

HalkMatinèe во огранизација на Халкбанк: настан посветен на женската финансиска слобода и рамноправност

Овој четврток, со почеток во 16:00 во Three Kitchen&Bar ќе се одржи  првата HalkMatinèe забава, на која сите присутни се добредојдени да се информираат за промотивниот пакет за жени претприемачки...

Read more

Knox приказни: Задржете контрола над Вашата безбедност – користете ги Вашите податоци онака како што Ви одговара

Knox приказни: Задржете контрола над Вашата безбедност – користете ги Вашите податоци онака како што Ви одговара

Изборот е во Ваши раце со Контролната табла за безбедност и приватност, апликацијата Samsung Find и Поставките за напредна интелигенција на Galaxy Нашите мобилни уреди ни се постојано во рацете...

Read more
Page 1 of 6 1 2 6