Култура

ЕКОТИП најавува враќање на автентичната македонска музика: Концерт на Мизар на 12 мај во Македонската филхармонија

ЕКОТИП најавува враќање на автентичната македонска музика: Концерт на Мизар на 12 мај во Македонската филхармонија

Македонската компанија ЕКОТИП, во соработка со ЧУВ-ДЕ-ЧУВ, ве покануваат на уникатен музички настан – концерт на култниот „Мизар“ и хорот „Хармосини“, што ќе се одржи на 12 мај во Македонската...

Read more

Сеќавање на професор д-р Александар Стојчев еден од основачите на македонската воена историографија – Македонија вечна инспирација

Сеќавање на професор д-р Александар Стојчев еден од основачите на македонската воена историографија – Македонија вечна инспирација

Историјата на македонскиот народ и воената историја на Македонија беше во фокусот на истражувачката дејност на професор д-р Александар Стојчев (1975-2021), кој на денешен ден, пред три години ненадејно почина....

Read more