Tag: се

„Халкбанк“ се приклучува на иницијативата „Прајслес планет“ на „Мастеркард“ за подобра животна средина

„Халкбанк“ се приклучува на иницијативата „Прајслес планет“ на „Мастеркард“ за подобра животна средина

„Халкбанк“ АД Скопје и годинава склучува партнерство со глобалната зелена иницијатива на „Мастеркард“, „Прајслес планет“ (Priceless Planet). Целта на оваа голема иницијатива е преку широка коалиција да обедини многу бизниси ...

Интервју со Дејан Спиркоски од Saatchi & Saatchi Македонија: „Убавите приказни се насекаде околу нас – да направиме место за нив во нашите животи“

Интервју со Дејан Спиркоски од Saatchi & Saatchi Македонија: „Убавите приказни се насекаде околу нас – да направиме место за нив во нашите животи“

Живееме во несигурни времиња, а последните години таа несигурност станува сè поизразена, пред сè поради Ковидот и економската нестабилност. Како резултат на ова гледаме како луѓето околу нас ја губат ...

Интервју со Драгана и Лела за првиот фестивал за иновации Innovate.X 2024:  Како до развој на силни тимови кои се подготвени да иновираат?

Интервју со Драгана и Лела за првиот фестивал за иновации Innovate.X 2024: Како до развој на силни тимови кои се подготвени да иновираат?

Во пресрет на првиот фестивал за иновации Innovate.X. кој ќе се одржува на 29ти и 30ти мај,  разговаравме со Драгана Зографска и Лела Анастасова кои се дел од организаторскиот тим ...

Колумна на Наташа Велковска: Телевизијата можеби и не е мртва, но ТВ рекламите сигурно се

Колумна на Наташа Велковска: Телевизијата можеби и не е мртва, но ТВ рекламите сигурно се

Пишува: Наташа Велковска, директор за ПР и продукција во Represent Communications Компаниите трошат огромни суми за рекламирање на телевизија. Што значи огромни? Според извештајот на Агенцијата за аудиовизуелни медиумски услуги  ...

Интервју со Хуго Фаустино, ex-Nike и креативен медиа стратегист: „Вештачката интелигенција и новите технологии се подготвени да ја револуционизираат е-трговијата“

Интервју со Хуго Фаустино, ex-Nike и креативен медиа стратегист: „Вештачката интелигенција и новите технологии се подготвени да ја револуционизираат е-трговијата“

Со помалку од една недела до претстојната Конференција за е-трговија, која ќе се одржи на 14 ноември во големата сала на Националната опера и балет во Скопје, настанот ветува ден ...

Се вработува Координатор за контролинг

Се вработува Координатор за контролинг

HeadHunting.mk за потребите на свој клиент, лидер во финансиската индустрија во земјава – дел од регионална групација, објавува оглас за вработување на: Координатор за контролинг. Листата на квалификации за работна ...

Се вработува Маркетинг директор за етаблирана домашна компанија

Се вработува Маркетинг директор за етаблирана домашна компанија

HeadHunting.mk за потребите на свој клиент, етаблирана домашна компанија со бизнис операции во земјава и странство, објавува оглас за вработување на Маркетинг директор. Главни активности и одговорности: Го менаџира маркетинг ...

Се вработува 3D сениор артист (ентериер) за меѓународна компанија

Се вработува 3D сениор артист (ентериер) за меѓународна компанија

HeadHunting.mk за потребите на свој клиент, меѓународна компанија со седиште во Виена, објавува оглас за вработување на сениор 3Д артисти за ентериери. ПОТРЕБНО ИСКУСТВО: минимум 4 години искуство како 3Д ...