Tag: Колумна

Колумна на Наташа Велковска: Телевизијата можеби и не е мртва, но ТВ рекламите сигурно се

Колумна на Наташа Велковска: Телевизијата можеби и не е мртва, но ТВ рекламите сигурно се

Пишува: Наташа Велковска, директор за ПР и продукција во Represent Communications Компаниите трошат огромни суми за рекламирање на телевизија. Што значи огромни? Според извештајот на Агенцијата за аудиовизуелни медиумски услуги  ...

Колумна на Александар Табаковски: „Авто спортот како предвесник на еколошката сообраќајна иднина“

Колумна на Александар Табаковски: „Авто спортот како предвесник на еколошката сообраќајна иднина“

Колумна на Александар Табаковски, првично објавена на порталот Дерби.мк Лесните патнички возила минале низ многу трансформации од своето појавување до денес, но во претстојниот период до 2050 година се очекува ...

Колумна на Тамара Јованов Апасиева: Како може(в)ме да го позиционираме брендот „Македонија“?

Колумна на Тамара Јованов Апасиева: Како може(в)ме да го позиционираме брендот „Македонија“?

Пишува: проф. д-р Тамара Јованов Апасиева, Економски факултет, Универзитет Гоце Делчев, Штип Македонија е нешто што ни припаѓа на сите нас и верувам дека секој би сакал да ја види ...

Колумна на Мартина Ристевска: Трендови на социјалните медиуми за 2024 година

Колумна на Мартина Ристевска: Трендови на социјалните медиуми за 2024 година

Пишува: Мартина Ристевска, менаџер за маркетинг и продажба во Nova Solutions 2023 година беше година на подем во поглед на трендовите на социјалните медиуми. Време е да ги предвидите трендовите ...

Колумна на Магдалена Шамбевска: Наоѓање на бaланс помеѓу приватноста на податоците и еволуцијата на дигиталниот маркетинг

Колумна на Магдалена Шамбевска: Наоѓање на бaланс помеѓу приватноста на податоците и еволуцијата на дигиталниот маркетинг

Пишува: Магдалена Шамбевска Аневска, директор за маркетинг и продажба во Nova Solutions Во ера кога личните податоци се поздравуваат како нова валута, динамиката меѓу потрошувачите и бизнисите претрпува длабока промена. ...

Колумна на Софија Семенпеева: „Визуелна комуникација – моќта на успешните брендови!“

Колумна на Софија Семенпеева: „Визуелна комуникација – моќта на успешните брендови!“

Пишува: Софија Семенпеева, директорка на маркетинг агенцијата Effectiva. Софија Семенпеева (цртеж на Кристијан Јованоски) Замислете дека сте во маркет. На списокот за пазарење, меѓу другите производи има и шпагети. Но, ...

Колумна на Наташа Божиновска Миркова: Дали агенциите за комуникации имаат одговорност пред клиентите кога предлагаат инфлуенсери?

Колумна на Наташа Божиновска Миркова: Дали агенциите за комуникации имаат одговорност пред клиентите кога предлагаат инфлуенсери?

Пишува: Наташа Божиновска Миркова, директор на Represent Communications Macedonia Наташа Божиновска Миркова Индустријата за инфлуенсер маркетинг значително порасна и сѐ уште расте во последниве години. Уште во 2019 година имавме ...

Колумна на Магдалена Шамбевска: Viber – еден од трендовите кои ја обликуваат индустријата за мобилен маркетинг и продажба во моментов

Колумна на Магдалена Шамбевска: Viber – еден од трендовите кои ја обликуваат индустријата за мобилен маркетинг и продажба во моментов

Автор: Магдалена Шамбевска Аневска од маркетинг агенцијата Nova Solutions од Битола. Со разбирање на најновите трендови во индустријата, можете да бидете сигурни дека ги користите најефективните стратегии за да допрете ...