Tag: го

Македонија2025 го организираше третиот САЕМ ЗА НАУКА: Дел од проектот „Науката и Јас“

Македонија2025 го организираше третиот САЕМ ЗА НАУКА: Дел од проектот „Науката и Јас“

Во име на Македонија2025 и Џонсон Мети, Програмата за влијание на заедницата „Науката и Јас“ ни преставува задоволство да ве информираме дека денеска се одржа третиот регионален Саем за наука, ...

Халкбанк го одбележа Светскиот ден на планетата Земја со зелени работилници во парк на Школка

Халкбанк го одбележа Светскиот ден на планетата Земја со зелени работилници во парк на Школка

Во рамките на глобалната зелена иницијатива на „Мастеркард“, „Прајслес планет“, „Халкбанк“ АД Скопје вчера на Светскиот ден на планетата Земја организираше работилници со цел да ги поттикнат значењето на заштитата ...

„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на околу 200 деца – пациенти на ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести и на ЈЗУ Универзитетска клиника за респираторни заболувања кај децата Козле

Како континуиран поддржувач на македонското здравство и фармација, „Алкалоид“ АД Скопје донира дел од своите производни количини на иновативнaта формулација на „Омепразол“ во течна форма, во вкупна вредност од 12.520.800 ...

„Халкбанк“ и годинава го одбележува партнерството со иницијативата „Прајслес планет“ на „Мастеркард“ за подобра животна средина

„Халкбанк“ и годинава го одбележува партнерството со иницијативата „Прајслес планет“ на „Мастеркард“ за подобра животна средина

„Халкбанк“ АД Скопје и годинава го одбележува партнерството со глобалната зелена иницијатива на „Мастеркард“, „Прајслес планет“ (Priceless Planet). Целта на оваа голема иницијатива е преку широка коалиција да обедини многу ...

WARC го објави рангирањето на најкреативните кампањи, агенции и компании за 2023 година

WARC го објави рангирањето на најкреативните кампањи, агенции и компании за 2023 година

Меѓународната компанија за маркетинг истражувања WARC го објави својот нов извештај за најнаградуваните креативни кампањи, агенции и компании во светот – Creative 100. Составен од WARC Creative, годишното рангирање Creative ...

LIONS го објави новиот годишен извештај за „Состојбата на креативноста“

LIONS го објави новиот годишен извештај за „Состојбата на креативноста“

Советодавното тело на организацијата на најпознатиот фестивал на креативнста во светот, Cannes Lions, го објави новиот годишен извештај за „Состојбата на креативноста“. Главниот дел од истражувањето – и најголемата студија ...

Пивара Скопје го проширува портфолиото со производите на Bacardi-Martini, Finlandia и Three Cents

Пивара Скопје го проширува портфолиото со производите на Bacardi-Martini, Finlandia и Three Cents

Пивара Скопје континуирано го развива своето портфолио за да нуди пијалаци за секоја пригода во текот на денот и да биде 24/7 партнер за пијалаци на купувачите и потрошувачите, што ...

Колумна на Тамара Јованов Апасиева: Како може(в)ме да го позиционираме брендот „Македонија“?

Колумна на Тамара Јованов Апасиева: Како може(в)ме да го позиционираме брендот „Македонија“?

Пишува: проф. д-р Тамара Јованов Апасиева, Економски факултет, Универзитет Гоце Делчев, Штип Македонија е нешто што ни припаѓа на сите нас и верувам дека секој би сакал да ја види ...