Tag: година

Забележителен раст на приходите, инвестициите и добивката на Реплек во првиот квартал од 2024 година

Забележителен раст на приходите, инвестициите и добивката на Реплек во првиот квартал од 2024 година

Со раст на оперативните приходи од 25%, на обемот на инвестиции и на добивката во првото тримесечје споредено со истиот период минатата година, „Реплек АД“ продолжи со успех да го ...

Истражување на Инсајдер ИД: Преферирани ланци на маркети во Македонија за 2023 година

Истражување на Инсајдер ИД: Преферирани ланци на маркети во Македонија за 2023 година

Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, го спроведе истражувањето “Преферирани ланци на маркети и Најпознати брендови 2023-ва година” за кое е користен репрезентативен примерок од повеќе од 1,300 активни ...

Истражување на Инсајдер ИД: Најпознати брендови според македонските потрошувачи за 2023 година

Истражување на Инсајдер ИД: Најпознати брендови според македонските потрошувачи за 2023 година

Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД го спроведе истражувањето “Преферирани ланци на маркети и Најпознати брендови 2023-ва година” кое е спроведено на репрезентативен примерок од 1,200 активни потрошувачи на територија ...

Adobe ги предвидува креативните трендови за 2024 година

Adobe ги предвидува креативните трендови за 2024 година

Американската софтверска компанија Adobe го објави својот најнов годишен извештај во кој ги предвидува креативните трендови за претстојната 2024 година. „Креативниот пејзаж го отсликува светот во кој живееме. Како што ...

Dentsu предвидува: Глобалните инвестиции во огласувањето ќе пораснат за 4,6% во 2024 година

Dentsu предвидува: Глобалните инвестиции во огласувањето ќе пораснат за 4,6% во 2024 година

Агенциската мрежа Dentsu го објави својот нов извештај со предвидувања за глобалните инвестиции во огласувањето за следната 2024 година. Истражувањето анализирало 58 пазари ширум светот, покажувајќи дека инвестициите за огласување ...

Canva ги предвидува дизајнерските трендови за 2024 година

Canva ги предвидува дизајнерските трендови за 2024 година

Како што привршува тековната година, дизајнерите и креативците ширум светот веќе го насочуваат погледот кон иднината, предвидувајќи ги боите, формите и стиловите што ќе ја дефинираат новата 2024 година. Меѓу ...

WARC го објави рангирањето на најкреативните кампањи, агенции и компании за 2023 година

WARC го објави рангирањето на најкреативните кампањи, агенции и компании за 2023 година

Меѓународната компанија за маркетинг истражувања WARC го објави својот нов извештај за најнаградуваните креативни кампањи, агенции и компании во светот – Creative 100. Составен од WARC Creative, годишното рангирање Creative ...

Pazar3.mk освои прво место во категорија Е-Огласник за 2023 година на настанот организиран од АЕТМ

Pazar3.mk освои прво место во категорија Е-Огласник за 2023 година на настанот организиран од АЕТМ

Pazar3.mk го освои првото место во категорија Е-Огласник за 2023 година на настанот организиран од Aсоцијацијата за е-трговија на Македонија На 14.03.2024, се одржа свечена манифестација за доделување на награди ...

Колумна на Мартина Ристевска: Трендови на социјалните медиуми за 2024 година

Колумна на Мартина Ристевска: Трендови на социјалните медиуми за 2024 година

Пишува: Мартина Ристевска, менаџер за маркетинг и продажба во Nova Solutions 2023 година беше година на подем во поглед на трендовите на социјалните медиуми. Време е да ги предвидите трендовите ...