Tag: вештачката

Колумна на Магдалена Шамбевска Аневска: Вештачката интелигенција (AI) во светот на маркетингот!

Колумна на Магдалена Шамбевска Аневска: Вештачката интелигенција (AI) во светот на маркетингот!

Пишува: Магдалена Шамбевска Аневска, директор за маркетинг и продажба во Nova Solutions Гледајќи документарец за вештачката интелигенција на телевизија и читајќи содржини на оваа тема која сите нè фасцинира, се инспирирав ...

Колумна на Емилија Гроздановска: Влијанието на вештачката интелигенција во маркетингот

Колумна на Емилија Гроздановска: Влијанието на вештачката интелигенција во маркетингот

Пишува: Емилија Гроздановска – Креативен професионалец со двојна улога како маркетинг специјалист и графички дизајнер, комбинирајќи стратешко размислување со визуелна уметност за создавање на ефикасни и привлечни кампањи. Вештачката интелигенција ...

Samsung воведува функција 3D Map View базирана на платформата SmartThings и вештачката интелигенција

Samsung воведува функција 3D Map View базирана на платформата SmartThings и вештачката интелигенција

Наменета е за телевизори и апарати за домаќинство за да го олесни управувањето со паметниот дом и го проширува услужниот простор ширум светот зајакнувајќи ги искуствата со платформата SmartThings Samsung ...

Интервју со Хуго Фаустино, ex-Nike и креативен медиа стратегист: „Вештачката интелигенција и новите технологии се подготвени да ја револуционизираат е-трговијата“

Интервју со Хуго Фаустино, ex-Nike и креативен медиа стратегист: „Вештачката интелигенција и новите технологии се подготвени да ја револуционизираат е-трговијата“

Со помалку од една недела до претстојната Конференција за е-трговија, која ќе се одржи на 14 ноември во големата сала на Националната опера и балет во Скопје, настанот ветува ден ...